2011. sze 13.

Ha ránk tör a szükség...

írta: 아가씨
Ha ránk tör a szükség...

 ...semmi vész, mert Korea jól fel van szerelkezve mellékhelyiséggel. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ahány ország, annyiféle van, sokszor zavarbaejtő felszereltséggel. Tény, hogy ebben az országban szinte mindenki igényét kielégítik. Minden metróállomáson, emeleten, még a hegy közepén  is megtalálhatók. Ráadásul használatuk ingyenes, és általában rendkívül tiszták. A fülkék közül is mindenki kedvére válogathat, ugyanis van "kisgyerekekkel együtt WC", "gyermekmegőrzővel együtt WC", "guggolós WC", "hagyományos WC", illetve "high tech WC". 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez utóbbi elektromos, zavarbaejtően sok nyomógombos, japán találmány. Mindenféle extra igényeket kielégít onnantól kezdve, hogy van benne elől mosó, hátul mosó, és a WC ülőke felfűtésén át talán még a víz forgásiránya is beszabályozható. A kezedet tényleg nem kell másra, csak a gombok nyomkodására használni, mert a szuperintelligens ülőcsésze mindent elintéz. Ugyan már hallottam erről a remekbeszabott szerkezetről, de reméltem, hogy nem kell használnom. Ráadásul megoldást a különféle blogokban, azon túl, hogy sietve távozzunk, senki nem kínált. Az én első találkozásom a high tech WC-vel a DMZ-ben történt, amikor közölték, hogy most vagy csak órák múlva lesz lehetőségünk legközelebb mellékhelyiséget használni. Ezek után mindenki megrohamozta az illemhelyet. Mi az elsők között voltunk, és döbbenten szembesültünk a tényekkel: "Ezt meg hogy kell használni????". Hosszú sor kígyózott, és mindenki a bent lévőkre várt. Elfutni nem lehet tehát. Vagy tartogatjuk még a csomagot, vagy kitalálunk valamit. Használati utasítás van a WC támláján, de az embernek nincs ideje ilyenkor rejtvényt fejteni. Mivel a gombok nyomogatását nem koronázta siker, ezért mást kellett kitalálni. A megoldást a tartály oldalán lévő gomb jelentette, ami egyébként minden más hagyományos csészénél is ezen a helyen van. A sok gombos vezérlőszerkezet csak az extra igények kielégítésére szolgál. Húgom negyed óra bent tartózkodás után nagy mosollyal az arcán jött ki. Mindketten tudtuk, hogy a megkönnyebbülés minek szól. :) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kézszárító (a kezeket a fekete lyukba kell berakni) 

Fésülködő részleg 

Gyakori a gyerek-mosdókagyló

A toilet és WC szóval a kedves turista nem sokra fog menni, mert a koreai "hwádzánsil" semmilyen formában sem hasonlít rá. A papírt általában szemetesbe szokás dobni, de néhány helyen kifejezetten a csészébe kéretik tenni.  A WC-kefe nem gyakori jelenség, ugyanis a csésze szinte teljesen fel van töltve vízzel, vagyis minden "csomag" abban lebeg, és az egész a vízzel együtt távozik. Mindenesetre a kihelyezett piktogramok sokszor mosolyt csalnak az ember arcára. 

Nem tudom, ez kinek szól. Talán a Kalaháriból érkező turistáknak... Mindenesetre jó lett volna hasonló piktogram a high tech WC-hez is...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diszkrét csengő és tükör szemmagasságban WC-n ülve

Szólj hozzá

wc