2011. sze 13.

Egy s más

írta: 아가씨
Egy s más

 Az úti beszámoló lezárása előtt néhány kiegészítő megjegyzést tennék. Aki szeret ázsiai ételeket főzni, annak érdemes itt mindenféle kiegészítőt: fémpálcikát, koreai kanalat, rizses tálkát stb...-t beszerezni. Érdekesség még a koreai "bento", vagyis a dosirak (도시락), ami ételhordóként funkcionál. Szerettünk volna nagy idétlen plüss figurát is venni, de nem is olyan könnyű találni. Azoknak, akik szeretnek társasozni, ajánlom a yutnori-t (junori)  és a go-stop kártyát. Mindkettő kedvelt játék Koreában. Kuriózum lehet még a pecsétlő, amibe belevésik az ember nevét. 

Érdemes ellátogatni a Kyobo könyváruházba is, ahol kicsik és nagyok egyaránt a földön ülve olvasnak. Maga a bolt elég drága, viszont számos ritkaságot, pl. magyar-koreai szótárt, japán magazint, stb-t lehet beszerezni. (Húgom egy koreai divatról szóló koreai nyelvű könyvet szerzett be, amit egyelőre még nem tudunk olvasni...)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezt a szerkezetet eső idején helyezik a boltok elé, hogy a kedves vásárló a ruhákat, könyveket, egyebeket ne csepegtesse össze. Az ernyőt a fura szerkezetben látható zacskóba kell helyezni. 

H2O-egy csepp víz- kb. egy korty elfogyasztására alkalmas az a vízautomatához elhelyezett papírszütyő, amit iváshoz szántak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csak a rajongók kedvéért. A város tele van plakátolva különféle popsztárok és színészek képével, akik más és más terméket reklámoznak. 

Ha esetleg valakinek nem lenne elegendő a kocogás, annak lehetősége van kipróbálni a parkokban ingyen használható sporteszközöket. 

Annak, aki étterembe szeretne menni Koreában, itt tanulmányozhatja a kínálatot.

 
Valamilyen növényből szöcskét készítő bácsi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Szintkülönbségek a metró területén.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
Átjárás a hegy gyomrán:autósoknak, és gyalogosoknak 

A "sérthetetlen" háromszög az út közepén, ami inkább járdasziget, csak éppen nem emelkedik ki. 

Műanyagcipő mánia: papucs, sportos, ballerina,.., ez éppen a magassarkú verzió.

 

Szólj hozzá

szöul koreai út 2011